Poštovani budući igrači i roditelji,

Škola košarke ima razvijen sistem rada koji se pokazao kao vrlo uspješan. Važan dio tog sistema je i organizovanje Interne lige. 

CILJEVI INTERNE LIGE

Organizovanjem Interne lige pružamo šansu svim polaznicima  škole košarke da aktivno sudjeluju u realizaciji programa škole.

Cilj Interne lige prije svega je omogućiti mladim košarkašima provjeru usvojenih znanja i razvijanje relevantnih osobina od kojih zavisi uspješnost u sportu.

Zbog toga igranje utakmica od najranije dobi ima specifičan značaj: sticanje neophodnih znanja, vještina i razvijanje takmičarskog duha...

Osim što su korisne, utakmice interne lige za djecu su i jako zanimljive. One zadovoljavaju  prirodne, biološke i psihičke potrebe djece za kretanjem, igrom i stvaralaštvom, ostvarujući optimalan uticaj na rast i svestrani razvitak. Djeca slobodno vrijeme ne provode na ulici, gdje su izloženi negativnim uticajima.

U velikoj mjeri internu ligu vole i roditelji.  Utakmice mogu i poželjno je da ih gledaju i roditelji, i naravno,  ako poštuju naše preporuke iz odjeljka „Savjeti za roditelje“ istinski uživaju.   

U ovim utakmicama djeca spajaju sve: prisustvo suigrača i trenera, pokazivanje naučenog, snalaženje u „pravoj“ utakmici, prisustvo roditelja i druge publike, nove dvorane, protivničkih navijača, ali u jednom ipak kontrolisanom, prijateljskom  okruženju u kojem je nivo stresa prilagođen uzrastu učesnika.  

 

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com