Naši gosti u Sarajevo stižu za nekoliko dana, a mi ćemo još jednom objaviti kratko podsjećanje na to ko su naši učesnici

 

 

Međunarodni košarkaški turnir „Ilidža 2023“ počinje u petak, 24.11.2023. Naši timovi ovih dana ubrzano rade kako bi sve bilo spremno za ovaj veliki košarkaški događaj u našem gradu. Organizatori turnira su KK ILIDŽA i KK BBY. Turnir će se igrati u petak, 24.11.2023., subotu, 25.11.2023. i nedjelju 26.11.2023. na Ilidži u dvoranama hotela Hills u petak i KSC Ilidža u dvorani "Sabit Hadžić" u subotu i nedjelju.

 

Naši gosti u Sarajevo stižu za nekoliko dana, a mi ćemo još jednom objaviti kratko podsjećanje na to ko su naši učesnici.

 

FENERBAHÇE BEKO ISTANBUL iz Turske je najuspješniji košarkaški klub iz ove zemlje. U pitanju je klub koji je redovni učesnik Eurolige, najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi i jedan je od najvećih košarkaških klubova u Evropi.

 

 

Klub je u sezoni 2016/2017 osvojio Euroligu. Bit će ovo prilika za naše košarkaše da odmjere snage sa košarkašima velikih evropskih klubova.

 

Važno je napomenuti da je ovo prvo gostovanje košarkaša FENERBAHÇE BEKO ISTANBUL i BAYERN MUNCHENA u BiH. Radujemo se i dolasku naših velikih sportskih prijatelja iz Budućnost Voli iz Podgorice, sa kojima imamo dugogodišnju odličnu suradnju.

 

Naša Ilidža će biti centar jedne vrhunske košarkaške priče i ovo je poklon našoj Domovini BiH za njen rođendan, kao i našoj Ilidži. 

 

Ovaj turnir i ovaj događaj je zaista nešto najbolje što se moglo desiti KK Ilidži koja ove godine slavi 25.godina postojanja. Ilidža će upravo biti centar košarkaške Evrope ova tri dana. Mladi igrači KK Ilidže će biti dio Evrope, što će im također biti poticaj da dalji rad i razvoj.

 

Svi naši treneri i ostali će učiniti sve da se naši gosti u Sarajevu i BiH  osjećaju  kao kod kuće. Oni će također imati priliku da se upoznaju sa našim gradom kroz turističke ture te smo sigurni da će sa Ilidže, Sarajeva i BiH ponijeti najljepše uspomene i poželjeti da se ponovo vrate naredne godine.

 

Naravno da ćemo iduće godine napraviti još kvalitetniji turnir sa dodatnim vrhunskim klubovima koji su već izrazili želju da budu sa nama. Na naš ovogodišnji turnir će doći i predstavnici tih klubova koji će biti naši gosti.

 

Kada smo prije tri godine (2021) krenuli sa ovim turnirom sebi smo tada postavlli ovaj cilj, izgledalo je nekima nedostižno, međutim poznavajući nas, način rada, pristup radu, obavezama, uloge koji uživamo u svijetu košarke u Europi, koji se ne kupuje nego stiče, naravno da je bilo ostvarivo.

 

Organizacija jednog ovakvog događaja svakako je velika stvar za naš grad i region i ponosni smo što ćemo još jednom biti i promotori naše zemlje i grada i pokazati pravo gostoprimstvo i dobru energiju.

 

U ponedjeljak ćemo objaviti raspored utakmica, kako bi svi zainteresovani mogli planirati svoje obaveze i družiti se sa nama narednog vikenda. Pozivamo sve istinske ljubitelje košarke da dođu i uživaju u igrama najvećih evropskih klubova na ovim prostorima.

 

Vidimo se na Ilidži!

 

Vaš KK Ilidža

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com