Ponosni smo na činjenicu da u svojim redovima imamo ovakvu ličnost i što zajedno imamo priliku uticati na nove generacije koje dolaze

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) dodijelio je priznanje za životno djelo potpredsjedniku Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH) i nekadašnjem članu Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine akademiku prof. dr. Mirku Pejanoviću.

Akademik Mirko Pejanović, član je naše uprave KK Ilidža i KK BBY i u tom angažmanu vjerujemo ponajviše je vođen altruizmom i brigom za zdravo okruženje za mlade ljude, kojima je na, doduše sasvim drukčiji način, i posvetio svoj radni vijek. Inače, Pejanović je nekadašnji član uprave KK BOSNA u periodu kada je KK BOSNA doživjela najljepše trenutke i ispisala istoriju košarkaškog sporta u Evropi te postala prvak Evrope.

Ponosni smo na činjenicu da u svojim redovima imamo ovakvu ličnost i što zajedno imamo priliku uticati na nove generacije koje dolaze.

„Sve što je kroz svoj život uradio akademik Pejanović kao uvjereni Evropljanin, a još uvjerljiviji i autentičniji Bosanac u najpozitivnijem značenju te riječi, treba da bude putokaz sadašnjim i budućim generacijama“ - rekao je počasni predsjednik Međunarodnog instituta IFIMES Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, prilikom dodjele ovog priznanja Pejanoviću.

Čestitamo našem akademiku u ime naših trenera i svih članova KK Ilidža i KK BBY na ovom priznanju koje je i priznanje za našu državu Bosnu i Hercegovinu.

Vaši KK Ilidža i KK BBY

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com