Stekli smo nova prijateljstva, obogatili svoje znanje iz kulture i historije, uživali u ljepotama ove prekrasne italijanske pokrajine

 

U subotu, 24. juna završen je ovogodišnji 31. košarkaški turnir „Minibasket in Piazza“ u Materi. U konkurenciji 44 tima iz cijelog svijeta, naši košarkaši su osvojili veliko sedmo mjesto! Za našu djecu je to veliki podstrek i motivacija za dalje. Iskustvo je neprocjenjivo jer smo snage odmjerili sa timovima, djecom iz različitih područja, kultura, gradova..
 
U svemu tome ipak, to nije naznačajnija stvar koju nosimo iz Matere. Na jugu Italije nas je, kao i uvijek do sada, dočekala velika gostoprimljivost domaćina, djece i roditelja kod kojih smo se osjećali kao kod kuće. Stekli smo nova prijateljstva, obogatili svoje znanje iz kulture i historije, uživali u ljepotama ove prekrasne italijanske pokrajine. Naša djeca Sarajeva družila su se proteklih sedam dana sa djecom cijelog svijeta i za nas je to od neprocjenjivog značaja. Činjenica da je pobjedu odnijela ekipa iz daleke Kanade, tim iz Toronta, govori o veličini i značaju ovog turnira.
 
Zadnji dan planirane aktivnosti je pokvarila kiša ali nije onemogućila da završnica protekne na vrhunskom nivou, za šta su se pobrinuli naši organizatori.
 
Ogromnu zahvalnost dugujemo našim domaćinima iz Bitritta koji su se sve ove dane brinuli o djeci Sarajeva, toliko ljubavi i pažnje nismo mogli vjerovatno nigdje doživjeti. Posebno hvala našem domaćinu Benny De Carlo koji je učinio sve da naš boravak bude nezaboravan.
 
 
Hvala roditeljima naše djece koja su imali odličnu suradnju sa nama svo ovo vrijeme i sigurni smo da će imati i preostalo vrijeme našeg boravka. Mi ćemo u Materi boraviti do ponedjeljka kada nas očekuje povratak u Sarajevo.
 
Hvala svima koji su pomogli da djeca Sarajeva otputuju na ovaj turnir, hvala našim sponzorima a posebno Vladi Kantona Sarajevo.
 
Vaši KK BBY i KK Ilidža

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com