Naše putovanje, kao jedinog predstavnika iz BiH, prije svega jeste predstavljanje najljepšeg grada, našeg Sarajeva, Kantona Sarajevo i BiH. Osim odigravanja utakmica, bit će to također i obilazak novih gradova, druženje, upoznavanje sa novim kulturama...

Grupa djece Sarajeva imat će priliku uskoro otputovati na jedan od najvećih međunarodnih košarkaških turnira, „Minibasket in Piazza“ u Italijanskoj Materi. U pitanju je jedan od najprestižnijih turnira za mlade košarkaše u svijetu.

Odlazak naših mališana je sufinansirala Vlada Kantona Sarajevo, na čemu joj se stotine mladih košarkaša iskreno zahvaljuje. Zahvaljujući ovom gestu doživjet ćemo nove avanture, doživljaje i iskustva.

Naše putovanje, kao jedinog predstavnika iz BiH, prije svega jeste predstavljanje najljepšeg grada, našeg Sarajeva, Kantona Sarajevo i  BiH. Osim odigravanja utakmica, bit će to također i obilazak novih gradova, druženje, upoznavanje sa novim kulturama...

Naše slobodno vrijeme u Materi uvijek je značilo odlično druženje i upoznavanje, te prijateljstva koja traju i danas.

Odlazak u Materu prilika je za novo iskustvo i učenje o košarci, ali i velika lekcija iz kulture. Naime, ovaj grad na jugu Italije jedan je od najstarijih u Evropi i 2019. godine je proglašen Evropskim gradom kulture a dio odlaska svakako podrazumjeva obilazak znamenitosti ove destinacije.

Ovaj 31 - i po redu turnir okuplja svake godine djecu Evrope i svijeta koji zajedno na sedam dana postaju dio svjetske košarkaške scene i priče. Pod pokroviteljstvom FIBA-e takmiči se od 48 do  64 tima iz cijelog svijeta i sa svih kontinenata.

Turnir se održava od 1992. godine i na njemu je do sada učestvovalo na hiljade mladih košarkaša i košarkašica iz cijeloga svijeta. Na ovom turniru su sa  nama  nekada učestvovali i mnogi sadašnji reprezentativci BiH.

 „Minibasket in Piazza 2023“ će se održati od 18.06. do 24.06 2023., a priliku za učešće ove godine imaju naši dječaci rođeni 2012. i 2013. godine.

Možda neki od naših sadašnjih članova koji će ove godine učestvovati na turniru, također krenu njihovim putem.

Djeca Sarajeva iz KK Ilidža i KK BBY

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com