Protekle godine naša ekipa je u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila značajno treće mjesto na turniru u Glini i ne sumnjamo da će i ove godine odlazak u Hrvatsku biti odlično iskustvo i druženje za naše košarkaše

 

 

Na adrese naših klubova stigao je poziv za učešće na trećem košarkaškom turniru u povodu Dana Grada Gline, a ujedno i drugi Međunarodni košarkaški turnir u znak sjećanja na preminulog osnivača i dugogodišnjeg trenera ovog kluba, Željka Klobučara.

 

Ova sportska manifestacija koja je okarakterizirana kao sportski događaj godine u Sisačko-moslavačkoj županiji i Gradu Glini održat će se u sportskoj dvorani Glina u Hrvatskoj od 8. do 10. septembra. U pitanju je veoma značajan i jedan od najkvalitetnijih turnira za ovaj uzrast u regiji ali i šire. 

Turnir je predviđen za kategoriju mlađih kadeta (za U14 uzraste) odnosno za dječake 2009. godište i mlađe te će brojiti ukupno dvanaest ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, BiH..

Protekle godine naša ekipa je u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila značajno treće mjesto na turniru u Glini i ne sumnjamo da će i ove godine odlazak u Hrvatsku biti odlično iskustvo i druženje za naše košarkaše.

Zahvaljujemo se na pozivu i  vidimo se uskoro!

 

Vaši  KK Ilidža i KK BBY

 

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com