Ponosni smo što ćemo u konkurenciji 64 tima iz cijelog svijeta biti jedini predstavnik naše zemlje te tako dobiti priliku da budemo dio Evrope i svijeta i da reprezentujemo Sarajevo i BiH

 

 

Kombinovani tim naša dva kluba, ekipa minibasketaša, dječaci rođeni 2012. i mlađi, ove godine putuju na poznati turnir u Italijansku Materu.

 

Jedan od najprestižnijih turnira za mlade košarkaše, „Minibasket in Piazza“ se održava po 31. put a kao takav okuplja svake godine djecu Evrope i svijeta koji zajedno na sedam dana postaju dio svjetske košarkaške scene i priče.

 

Pozvani smo na ovogodišnji „Minibasket in Piazza 2023“ koji će se održati od 18. do 24. juna 2023. Naše putovanje prije svega jeste predstavljanje košarkaškog tima i zemlje, te odigravanje utakmica, ali također i obilazak i druženje. Mnoge košarkaške evropske i NBA zvijezde današnjice bili su učesnici upravo ovog turnira.

 

Matera je jedan od najstarijih gradova Evrope i 2019. godine je proglašena Evropskim gradom kulture. U pitanju je prelijepa destinacija na jugu Italije, sa mnoštvom velikih historijskih znamenitosti koje planiramo posjetiti.

 

Do sada smo učestvovali na tri turnira u Materi, a prethodne tri godine nismo iz objektivnih razloga s obzirom da se turnir zbog situacije s pandemijom 2020. i 2021. godine nije održavao, dok je prethodne godine održan u znatno manjem obimu.

 

U Materu putuje 12 naših dječaka koji će, kao i uvijek do sada biti smješteni kod italijanskih porodica, ovoga puta kod naših prijatelja u Bitritu kod našeg Benny de Carla.

 

Ponosni smo što ćemo u konkurenciji 64 tima iz cijelog svijeta biti jedini predstavnik naše zemlje te tako dobiti priliku da budemo dio Evrope i svijeta i da reprezentujemo Sarajevo i BiH.

 

S obzirom na činjenicu da smo i ranije bili jedini predstavnici naše zemlje na ovom turniru, naš odlazak su do sada podržavale institucije kao što su Općine Stari Grad, Grad Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Ilidža i ostali sponzori.

 

Uskoro ćemo objaviti više informacija te će na ovu temu, kao i do sada, biti organizirani roditeljski sastanci.

 

Vaši KK BBY I KK Ilidža

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com