Za kraj projekta i kraj godine organizovali smo BASKET 3X3 i SKILLS CHALLENGE, cjelodnevno košarkaško druženje i dan za sport sa KK Ilidža

 

 

Projekat „SPORT- PRIRODA - RAZVOJ LOKALNE ZAJEDNICE“ u organizaciji KK Ilidža, Općine Ilidža i Instituta za razvoj mladih KULT uspješno je završen. Kroz tri masovne aktivnosti sa mladima sa područja ove općine uspjeli smo krajem godine realizovati ovaj veliki zadani cilj.

 

Uspjeh realizacije ogleda se kroz prisustvo velikog broja srednjoškolaca koji su zajedno sa nama kroz mjesec decembar učestvovali u sportskim i edukativnim aktivnostima.

 

U saradnji sa KJP Sarajevo šume na području dijela Igmana radili smo pošumljavanje i obogatili našu općinu za nove sadnice.  Radili smo i na uključivanju mladih u projekte i aktivnosti lokalne zajednice kroz kreiranje atraktivnih i privlačnih - „youth friendly“  programa. Jedan od njih bila je edukativna radionica sa vijećnicima, zasposlenicima Općine Ilidža i uvaženim profesorom Mirkom Pejanovićem, kada su naši mladi u direktnoj komunikaciji mogli saznati sve što ih interesuje o temama svoje lokalne zajednice.

 

Za kraj projekta i kraj godine organizovali smo BASKET 3X3 i SKILLS CHALLENGE, cjelodnevno košarkaško druženje i dan za sport sa KK Ilidža. Uz veliki broj timova i učesnika proveli smo nezaboravan dan u opuštenoj i prije svega zabavnoj atmosferi. Takmičili smo se u basketu i individualnim vještinama i proglasili najbolje.

 

BASKET 3X3 110
BASKET 3X3 114
BASKET 3X3 117
BASKET 3X3 119
BASKET 3X3 120
BASKET 3X3 16
BASKET 3X3 2
BASKET 3X3 25
BASKET 3X3 3
BASKET 3X3 34
BASKET 3X3 38
BASKET 3X3 4
BASKET 3X3 5
BASKET 3X3 53
BASKET 3X3 6
BASKET 3X3 7
BASKET 3X3 8
BASKET 3X3 89
BASKET 3X3 9
BASKET 3X3 99

Prva tri tima odnijela su zaslužene medalje a najbolji u Skills challengu bili su Ishak Kulenović u muškoj i Najla Hodžić u ženskoj kategoriji. Pobjednicima svih kategorija uručili smo vrijedne nagrade, poklon bonove za kupovinu sportske opreme.

 

Zahvaljujemo se još jednom učesnicima projekta, roditeljima, saradnicima i partnerima koji su omogućili realizaciju navedenih aktivnosti.

Hvala mladima Ilidže koji su bili sa nama, Općini Ilidži i Institutu za razvoj mladih KULT.

 

U novoj godini nas čekaju nove aktivnosti i projekti.

 

Budite uz nas!

Vaš KK Ilidža

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com