Turnir će se održati 17. i 18. decembra  a namjenjen je igračima kategorije U-16 kadeti (igrači rođeni 2006. i mlađi)

Košarkaši našeg kluba pozvani su za nastup na još jednom turniru u Hrvatskoj. Riječ je o 2. Memorijalnom međunarodnom turniru “Silvije Jenkač - Jenki” u Velikoj Gorici.

Turnir će se održati 17. i 18. decembra  a namjenjen je igračima kategorije U-16 Kadeti (igrači rođeni 2006. i mlađi), te tri igrača rođena 2005 godine.

Na turniru će učestovati najbolji timovi iz Hrvatske.

Organizator događaja je košarkaški klub Velgor osnovan 2017. godine i prepoznatljiv je u radu s mlađim kategorijama na području grada Velike Gorice.

Turnir nosi ime jednog od osnivača  kluba Silvije Jenkača poznatijeg kao Jenki koji je ostavio neizbrisiv trag ne samo u velikogoričkoj košarci nego i širom Hrvatske, a koji je preminuo 2020. godine.

Turnir se održava pod pokroviteljstvom grada Velike Gorice i Zagrebačke županije a u svrhu građenja tradicije druženja i takmičenja.

Zahvaljujemo se našim sportskim prijateljima na pozivu i vidimo se uskoro!

Vaš KK Ilidža

 

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com