Mladi igrači iz sportskih prijateljskih klubova uljepšali su naš praznik i pokazali zaista raskošan talenat te učinili da odlična atmosfera vlada u našem KSIRC Ilidža

 

 

Međunarodni košarkaški turnir "Ilidža 2022" bio je još jedan praznik košarke koji smo upriličili za naš grad i državu povodom Dana
državnosti BiH.  Tokom vikenda u našem gradu boravili su sportisti iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije.. Mladi igrači iz sportskih prijateljskih klubova uljepšali su naš praznik i pokazali zaista raskošan talenat te učinili da odlična atmosfera vlada u našem KSIRC Ilidža.

 

Ništa manje nisu pokazali ni klubovi iz našeg grada i sa sigurnošću možemo reći da su među učesnicima turnira sigurno buduće velike zvijezde košarke. Naš prvobitni motiv za organizaciju svakako su bili susreti i nova poznanstva i druženja i sretni smo da su takvi ciljevi upravo i ostvareni.

 

Naravno, istaći ćemo i rezultate kao rezultat odličnih utakmica i još bolje igre naših košarkaških zvijezda. Prvo mjesto na turniru pripalo je odličnoj ekipi KK Probasket iz Crne Gore, drugi su bili naši košarkaši KK Ilidža a treći tim KK Triglav iz Slovenije.

 

Za najboljeg strijelca a ujedno i MVP turnira proglašen je Novak Tesla iz KK Probasket a za najtalentovanijeg igrača turnira Benjamin Isa Kordić iz KK Ilidža.

 

Iskrene čestitke svim učesnicima turnira na svemu što su pokazali u proteklih par dana.  

 

Turnir je održan u organizaciji KK Ilidža  a sufinansiran je od strane  Turističke zajednice Kantona Sarajevo, djelimično finansiranje osiguralo je Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Ilidža i naši klubovi Ilidža i BBY.

 

TIMSKE 1
TIMSKE 2
TIMSKE 3
TIMSKE 4
TIMSKE 5
TIMSKE 6
MG 6673
MG 6687
MG 6754
MG 6868
MG 6875
MG 6899


Zahvaljujemo se svima na podršci i saradnji u jednoj pozitivnoj priči. Također hvala svim našim sportskim prijateljima, našim roditeljima i publici koja nas je podržavala i pratila utakmice tokom cijelog vikenda. Veliko hvala i upravi i ljubaznom osoblju Hotela Orange na Ilidži koji je ugostio naše košarkaške prijatelje.

 

Također, hvala na povjerenju našim prijateljskim klubovima KK Turbina iz Jablanice i KK Budućnost iz Bijeljine koji su bili dio našeg turnira, i čija su dva igrača, Benjamin Teletović (KK Turbina) i Đorđe Rikić (KK Budućnost) nastupili za naš tim. Naša saradnja se i dalje nastavlja a sve u interesu razvoja naših i njihovih mladih igrača. Hvala Mirzi Teletoviću, Samiru Avdiću, Ameru Čolanu, Silvi Mirvić što su bili uz našu djecu.

 

Hvala našem prijatelju Lorenzu Biassoni, organizatoru turnira Coppa Alberto Giove u Italiji, koji je bio sa nama prethodnih dana.

 

Mi nastavljamo dalje te ovom prilikom najavljujemo naš treći turnir koji će ugostiti velike evropske timove a na čijoj organizaciji počinjemo raditi već sada.

 

Budite sa nama!

 

Vaš KK Ilidža

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com