Nastupit će sljedeći klubovi: OKK ZLATAR – Srbija, KK GLINA – Hrvatska, KK PRO BASKET – Crna Gora, KK TRIGLAV – Slovenija, kao  i KK REAL WAY i KK ILIDŽA iz BiH

Pred nama je praznični vikend i naš dugo očekivani Međunarodni košarkaški turnir „Ilidža 2022“ koji će se održati 25, 26, i 27. novembra u KSC Ilidža a u organizaciji našeg kluba.

 

Turnir se igra u generaciji 2008. i mlađi, u muškoj konkurenciji. Nastupit će sljedeći klubovi: OKK ZLATAR – Srbija, KK GLINA – Hrvatska, KK PRO BASKET – Crna Gora, KK TRIGLAV – Slovenija, kao  i KK REAL WAY i KK ILIDŽA iz BiH.

Ponosni smo što smo u prilici organizovati ovaj veliki događaj na dan naše domovine i dati svoj doprinos u isticanju važnosti ovog datuma u historiji BiH.

 

Osim toga, bit će to prilika za prijateljske susrete i druženja i zadovoljstvo nam je ugostiti naše sportske prijatelje.

Turnir će sufinansirati  Turistička zajednica Kantona Sarajevo, djelimično finansiranje osigurat će Federalno ministarstvo kulture i sporta, te kao i prošle godine Općina Ilidža i naši klubovi Ilidža i BBY. Zahvaljujemo se svim sponzorima koji su omogućili organizaciju ovog velikog događaja.

 

Budite sa nama ovog vikenda u KSC Ilidža jer nas čeka pravi košarkaški praznik.

 

Vidimo se!

 

Vaš KK Ilidža

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com