U sklopu sportskog dijela programa organizovat ćemo takmičenja Basket 3 X 3  sa velikim brojem utakmica za oko 20 – 30 srednjoškolskih timova

KK Ilidža uskoro počinje sa realizacijom novog, nešto drugačijeg projekta za mlade naše općine. Naime, protekle sedmice potpisan je ugovor sa Općinom Ilidža o realizaciji projekta pod nazivom

„Sport – priroda – razvoj lokalne zajednice“.

 

Općina Ilidža je u saradnji s Institutom za razvoj mladih KULT objedinila sredstva kako bi zajedničkim snagama potaknuli implementaciju projekata koji se odnose na mlade, a koji bi trebali doprinijeti poboljšanju njihovog položaja na području općine.

 

Naš projekat će biti realizovan do kraja tekuće godine a u njemu imaju priliku da učestvuju mladi, učenici srednjih škola ove općine.

 

Program projekta podrazumjeva: atraktivna košarkaška takmičenja u izuzetnoj, našoj svima dobro poznatoj atmosferi KSC Ilidža, učešće u velikom ekološkom projektu pošumljavanja izabrane lokacije na području Ilidže te učešće na interaktivnoj radionici sa uglednim prof. Dr. Mirkom Pejanovićem na temu lokalne zajednice.

Organiziranjem tri različite aktivnosti želimo na drugačiji i inovativan način, kroz praktične i atraktivne projektne aktivnosti ukazati na značaj i snagu timskog rada i zajedničkog djelovanja na tri različita polja koja se vežu za sam naziv našeg projekta.

Naš cilj je masovnije uključivanje mladih u projekte i aktivnosti lokalne zajednice kroz kreiranje atraktivnih i privlačnih - „youth friendly“  programa.

 

U sklopu sportskog dijela programa organizovat ćemo takmičenja Basket 3 X 3  sa velikim brojem utakmica za oko 20 – 30 srednjoškolskih timova.

S obzirom da neki od naših najuspješnijih košarkaša dolaze upravo sa područja Ilidže, ne sumnjamo da će saradnja sa našim srednjoškolcima rezultirati uspjehom i novim učenjima i saznanjima.

Radujemo se novim druženjima a više informacija ćemo objaviti uskoro.

 

Vaš KK Ilidža

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com