Rame uz rame sa velikih 16 timova svjetskog ranga naši momci su osvojili veliko 9.mjesto. Zbog toga se još značajnijim čini podatak da je naš reprezentativac Edis Baberović najbolji strijelac ovog turnira sa 21 poenom po utakmici

                                             

Naša juniorsko-kadetska selekcija proteklih dana boravila je u Italiji, u Milanu gdje je učestvovala na prestižnom košarkaškom turniru „Coppa Alberto Giove 2022“. Rame uz rame sa velikih 16 timova svjetskog ranga naši momci su osvojili veliko 9.mjesto.

Nastup na ovom turniru za naše mlade igrače je prvenstveno veliko iskustvo ali i prestiž.

Zbog toga se još značajnijim čini podatak da je naš reprezentativac Edis Baberović najbolji strijelac ovog turnira sa 21 poenom po utakmici. Jedna laskava titula ali sasvim sigurno zasluženo priznanje za našeg igrača u velikoj konkurenciji poznatih klupskih imena.

Za ovaj uspjeh, zaslužni su svakako i Edisovi suigrači ali i treneri Adis Beganović, Eldin Boloban, Arman Bjelošević i Sanjin Briga koji su protekle sezone radili sa igračima.

1
11
12
13
14
22
23
24
25
26

Zahvaljujemo se našim prijateljima iz Bijeljine iz KK Budućnost i prijateljima iz Zenice čiji su igrači putovali sa nama i svakako bili bitan dio našeg tima. Sigurni smo da će i njima učešće na jednom ovako renomiranom turniru pomoći u njihovom razvoju i biti veliko iskustvo za budućnost.

Veliki, možda i najveći benefiti odlaska na ovaj turnir jesu upravo nova prijateljstva sklopljena na relaciji Sarajevo - Bijeljina – Zenica - Evropa.

Radujemo se nastavku saradnje i budućim druženjima kojih će, sigurno smo biti mnogo.

Vaši KK Ilidža i KK BBY

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com